Nieuws

Verslag vraag en antwoord sessie Isabelle Diks en Bram van Ojik

Samenvatting.

Op 6 november organiseerden de werkgroepen Internationale Samenwerking, Midden Oosten Europa en DWARS internationaal een kennismakingssessie met de Tweede Kamerleden Isabelle Diks en Bram van Ojik. Voor een volle zaal vertelden de Kamerleden waar ze komende periode op willen richten op buitenlands beleid, defensie, ontwikkelingssamenwerking en handel.

Lees verder

Vraag en Antwoord met Isabelle Diks en Bram van Ojik

Op maandag 6 november, start 19.30 uur, organiseert de werkgroep Internationale Samenwerking samen met de Werkgroep Midden-Oosten,de Europawerkgroep en DWARS, GroenLinkse Jongeren een bijeenkomst met de twee GroenLinks Tweede Kamerleden die zich het meest bezighouden met internationale zaken: Isabelle Diks (Ontwikkelingssamenwerking, Buitenlandse Handel en Defensie) en Bram van Ojik (Buitenlandse Zaken en Europese Zaken).

Lees verder

Meld je aan! Migratieconferentie 7 oktober

Op zaterdagmiddag 7 oktober organiseert een samenwerkingsverband van verschillende GroenLinks werkgroepen een conferentie rondom asiel en migratie. Met een groep GroenLinksers bespreken we thema’s als ‘opvang in de regio’, migratiebeleid en vluchtelingen op lokaal niveau. GroenLinks politici als Kathalijne Buitenweg (Tweede Kamerlid), Tineke Strik (Fractievoorzitter Eerste Kamer), Judith Sargentini (Europarlementariër), Rutger Groot Wassink (fractievoorzitter Amsterdam) en Kees Diepeveen (wethouder Utrecht) en migratie-experts uit het veld zoals Hein de Haas (Hoogleraar migratiestudies) zullen een bijdrage leveren. Binnen deze conferentie zullen drie parallelle workshops gehouden worden. Je kunt je aansluiten bij één van deze interessante workshops.

Lees verder

Verslag symposium 'Tussen soevereiniteit en samenwerking'

Op donderdag 21 april organiseerde de Werkgroep Internationale Samenwerking, samen met haar evenknie bij D66, een bijeenkomst getiteld ‘Tussen Soevereiniteit en Samenwerking: een discussie over het begrip soevereiniteit in tijden van voortgaande globalisering en opkomend nationalisme’. De sprekers waren prof. dr. Nico Schrijver (hoogleraar Internationaal Publiekrecht aan de Universiteit Leiden en lid van de Eerste Kamer voor de PvdA) en dr. Marloes Beers (universitair docent Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht). De bijeenkomst werd gemodereerd door Richard Wouters (Bureau De Helling).

Lees verder

Global Greens congres in Liverpool

Eens in de vijf jaar komen groene partijen uit meer dan 100 landen bijeen voor een congres van de ‘Global Greens’. Tijdens het congres wisselen partijen best practices uit en geven de ervaren partijen de kleine opkomende partijen een steuntje in de rug. De groene politieke familie groeit gestaag en zet zich gezamenlijk in voor een groene 21ste eeuw! Dit betekent het hervormen van het huidige dominante economische model, aanpakken van klimaatverandering, beëindigen van honger, promoten van democratie, werken aan vrede en beschermen van biodiversiteit etc. 

Lees verder

Verslag bijeenkomst gevolgen Amerikaanse verkiezingen

Op 13 december organiseerde de werkgroep Internationale Samenwerking samen met de Europawerkgroep en DWARS een bijeenkomst over de gevolgen van de Amerikaanse verkiezingen en wat de Trump voor invloed gaat hebben op de relatie tussen Amerika en Nederland/Europa.

Lees verder

Pagina's